7. ročník soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a 11. ročník ZLATÁ Chuť jižní Moravy

Vyhlášení dalšího, již 7. ročníku potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a 11. ročníku ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

 

Na základě uzavřené Smlouvy ve věci „Realizace projektu soutěže Regionální potravina v Jihomoravském kraji" mezi Státním zemědělským intervenčním fondem a Regionální agrární komorou Jihomoravského kraje ze dne 17. prosince 2016, se Regionální agrární komora Jihomoravského kraje stává garantem komplexní organizace v pořadí již sedmého ročníku této soutěže o značku „Regionální potravina Jihomoravského kraje" v roce 2016. Souběžným produktem je realizace již jedenáctého ročníku soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016".

 

 

o Seminář k problematice novinek v potravinářské legislativě a soutěži Regionální potravina

Termín: 28. 1. 2016

 

o Uzávěrka přijímání přihlášek

Termín: 22. 2. 2016 do 12:00 hodin

 

o Hodnocení kompletnosti dokumentace k přihlášeným výrobkům

Termín: 1. 3. 2016, Regionální agrární komora Jihomoravského kraje,

Kotlářská 53, 602 00 Brno

 

o Hodnocení soutěžních výrobků

 Termín: 18. 3. 2016, Mendelova univerzita v Brně

 

o Tisková zpráva s výsledky potravinářských soutěží

Termín: 18. 3. 2016

 

o Slavnostní vyhlášení a prezentace výsledků

Termín: 3. 4. 2016 – TECHAGRO 2016, BVV Brno

 

o Avízo o dalších prezentacích – průběžně podle možnosti dalších doprovodných akcí

Termín 13. – 52. týden

 

Soutěžní výrobky budou vyhodnoceny podle kategorizace zásad obou soutěží:

 

Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016:

1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.) včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv

3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)

9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

 

ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016:

1. Pekařské výrobky

2. Cukrářské výrobky

3. Mléko a mléčné výrobky

4. Maso a masné výrobky – tepelně opracované

5. Maso a masné výrobky – trvanlivé

6. Ryby a rybí výrobky

7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

8. Mražené výrobky

9. Hotové výrobky – ostatní

10. Ostatní potravinářské výrobky (med, ocet, koření, léčivky,...)

11. Nealkoholické nápoje

12. Alkoholické nápoje (kromě vína)

Více informací na www.kisjm.cz

google+
Palackého tř. 1946/1, 612 42 Brno, Česká republika, tel. 541 561 111, vfu@vfu.cz, ID datové schránky: y2cj9e8, elektronická podatelna: podatelna@vfu.cz