O aktuálních tématech bezpečnosti a kvality potravin na FVHE

Cyklus speciálních seminářů na fakultách Veterinární a farmaceutické univerzity Brno pokračuje aktuálními tématy z oblasti bezpečnosti a kvality potravin.


V úvodních přednáškách se lektoři zaměří na problematiku výskytu nebezpečných alimentárních onemocnění bakteriálního původu. Další přednášky se zaměří na možnosti využití mléčných bílkovinných přísad a výskyt rtuti v potravinách.


Místo: VFU - Fakulta veterinární hygieny a ekologie - Palackého tř. 1, 612 42 Brno - budova 32 -             posluchárna Biologie (2.poschodí)

 

Odborný garant: Ing. Jana Blahová, Ph.D.

 

Lektoři: Mgr. Kateřina Bogdanovičová
              Mgr. Ludmila Luňáková
              Mgr. Renata Przybylová
              Mgr. Tomáš Král

 

Přihlášky: Vaše jméno a příjmení, název instituce, emailový a telefonní kontakt zasílejte na adresu                   blahovaj@vfu.cz

 

Účast na semináři je zdarma.

 

Seminář v podobě přednášek studentů postgraduálního studia oboru Hygiena a technologie potravin a oboru Veterinární toxikologie a toxikologie potravin, se uskuteční v pátek 27. května od 8:30.

 

Program semináře:

Čas

Téma

Přednášející

8:30-9:15

Mikrobiologická kvalita syrového mléka se zaměřením na výskyt bakteriálních původců alimentárního onemocnění

Mgr. Kateřina Bogdanovičová

9:15-10:00

Helicobacterspp. jako příčina gastrointestinálních onemocnění

Mgr. Renata Przybylová

10:00-10:45

Mléčné bílkovinné přísady

Mgr. Ludmila Luňáková

10:45-11:30

Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu obsahu rtuti

Mgr. Tomáš Král

11:30-11:45

Diskuze a ukončení

 



 

google+
Palackého tř. 1946/1, 612 42 Brno, Česká republika, tel. 541 561 111, vfu@vfu.cz, ID datové schránky: y2cj9e8, elektronická podatelna: podatelna@vfu.cz