Veterinární studenti sdružení v IVSA Brno získali ocenění za aktivitu

Mimořádnému ocenění se ve Vídni dostalo členům IVSA (International Veterinary Students Association) Brno, Czech Republic, která na VFU sdružuje studenty obou veterinárních fakult. Na výročním 65. Kongresu IVSA Globe byla brněnská organizace mezi všemi zvolena jako nejaktivnější a nejlepší. Poprvé se také IVSA Brno dostala do „top 10" organizací a je tedy zároveň „skokanem roku".

„Pre IVSA Brno to znamená mnoho, kedže porazila organizácie s oveľa viac členmi," dodává k úspěchu Juraj Turňa, prezident IVSA Brno a bývalý Exchange Officer. Ocenění předcházelo vyhodnocení aktivit jednotlivých organizací, kterých je celosvětově více než sto. Velmi úspěšnou aktivitou byl výměnný program s IVSA South Africa, který se uskutečnil na jaře a o kterém se můžete dočíst i v posledním čísle Vita Universitatis. Celkem se podobných výměn v uplynulém akademickém roce podařilo zařídit 9, běžný počet u ostatních organizací je při tom třetinový.

Kromě populárních výměnných programů uspořádaných na vysoké úrovni a s nebývalou četností, k zisku ocenění přispělo množství aktivit, kterým se organizace věnuje na domácí půdě – z největších jmenujme tradiční Majáles, ples nebo Seznamovák pro studenty nastupující do prvních ročníků.

„Teraz sme vnímaní ako schopná jednotka, máme ponuky na výmeny, a hlavne motiváciu do budúcna toto ocenenie obhájiť," shrnuje přínos pro organizaci Turňa. IVSA Brno, která vznikla na VFU v roce 2007, má nyní 60 členů. Noví zájemci se mohou do řad aktivních „ivsáků" přidat třeba na Valné hromadě, který se uskuteční v pondělí 3. října od 19 hodin v posluchárně Pavilonu prof. Lenfelda. Aktivity IVSA Brno můžete také sledovat na oficiální facebookové stránce.

google+
Palackého tř. 1946/1, 612 42 Brno, Česká republika, tel. 541 561 111, vfu@vfu.cz, ID datové schránky: y2cj9e8, elektronická podatelna: podatelna@vfu.cz